SamiRauhala Politiikkaa kansalaisen tunteella ja asenteella

Miesten on puolustettava naisia hallituksen hyökkäykseltä

Meitä Suomalaisia hallitaan useammalla asialla, jotka eivät ole absoluuttisia totuuksia  vaan poliittisia arvoja. Siis valintoja. Kansa on saatu uskomaan ettei ole mitään  muita vaihtoehtoja, kuin oikeisto puolueiden politiikka. Tuo politiikka kurjistaa elämää tulokäyrän alemmassa päässä ja pitää varallisuuden eliitin hallinnassa. Meidät siellä tulokäyrän yleisemmässä(eli alemmassa) päässä on saatu uskomaan, että jos emme noudata eliitin ja Oikeisto-Hallituksen meille ilmoittamia vaihtoehtoja, meidät perii hukka. Ja se on sellainen hukka, joka ei anna anteeksi. Eli meissä asuu jatkuva pelko siitä, että me menetämme kaiken. Nämähän ovat  niitä legendaarisia "kipeitä ratkaisuja kaikille", mutta tekemällä niinkuin me viisaat sanomme te kansalaiset ette menetä aivan kaikkea mitä teillä on. Pelottelu on tullut jäädäkseen.

Miehenä kestän sen, että minun kimppuuni hyökätään paremmin, kuin vaimooni ja tyttäriimme kohdistuvat hyökkäykset. On todella säälittävää leikata eniten huonopalkkaisilta naisilta ja lasten tulevaisuudesta. Te ette sitten uskaltaneet (halunneet) käydä niiden "hyväosaisten" kimppuun. Kaikkien työläisien oikeuksia yritetään polkea nyt oikein koko porvari-joukkueen voimin. Me työläiset olemme usein liian sinisilmäisiä ja kuuliaisia. Minä ainakin aion puolustaa omia ja muiden oikeuksia, myös niiden naisten ja matalapalkkaisten miesten joilla lama aiotaan maksattaa. 

 Työläiset eivät ole tyhmiä. Me olisimme varmasti mukana, jos kaikki muutkin olisivat. Nämä talkoot eivät ole koskeneet muita kuin työläisiä, lapsia ja sairaita ihmisiä. Miksi ?

 Mielestäni meidän pitää vastustaa niitä, nyt kun se on vielä mahdollista. Tarvitaan sitä legendaarista Suomalaista sisua.  Meidän "tavallisten kansalaisten" suurin heikkous on se, että me emme luota itseemme. Me luotamme suuriin valtioihin, suuriin pankkeihin ja suuriin herroihin. Miksi ? 

Onko tämä sinisilmäisyys se hukka, joka meidät kansalaiset perii ?

Todellisuudessa me kaikki olemme aivan helvetin hyviä. Meidät on vain saatu uskomaan, että emme ymmärrä näitä "suuria poliitttisia" kysymyksiä, jotka vaikuttavat meihin. Kyllä me ymmärrämme. Minä ymmärrän ainakin sen, että kaikki eivät ole mukana "talkoissa". Todellisuudessa hallitus voi laittaa meidät hyvin ahtaalle ja helppohan se on täältä oppositiosta huudella. Vai onko? Mutta silti emme voi antaa periksi. Pelko ei saa ohjata tekemisiämme.

Pidän hienona asiana sitä mitä näen ja kuulen ympärilläni. Me emme hyväksy sitä, että leikkaukset kohdistuvat vain meihin. Minulle ainakin tulee parempi mieli kun pidän heikompien ja itseni puolta. On hienoa, että muutkin kertovat mielipiteensä. Toivottavasti myös ne ihmiset, joita suuunnitellut uudet leikkaukset koskevat vähemmän osaavat olla asettua toisten asemaan. Ainakin meidän miesten, jotka menettäisimme vähemmän näissä "talkoissa" tulee puolustaa naisvaltaisiin aloihin ja lapsiimme kohdistuvia hyökkäyksiä.

 

- Sami Rauhala

Riihimäen

Vasemmistoliitto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Erkko Korppaanmäki

Näissä talkoissa miehet ovat jo maksajina. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2015 heinäkuussa työttömiä miehiä oli 123 000 ja naisia 109 000 henkeä

Kuntien työntekijöistä 78% on naisia ja paisunutta julkista leikataan hyvästä syystä. Semminkin, kun miehet yksityisellä- ja etenkin vientisektorilla maksavat paisuneen julkisen alan naisten palkat ja pitkät lomat.

Matias Härkönen

En ole yhdestäkään paperista lukenut, että hallitus kohdistaisi yhtään säästöä sukupuolen perusteella. Se että julkiselta puolelta pitää leikata, on päivänselvää. Ehkä ongelma hoituisi niin, että julkiselle puolelle laitetaan sukupuolikiintiöt. Yhtä paljon miehiä ja naisia töihin. Tuolloin jos leikataan, niin lähtee molemmilta yhtä paljon.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Varmaankin olen vain tyhmä ja multa jää nyt jotain tajuamatta, mutta mun mielestä ylityökorvausten leikkaamista, paria palkatonta vapaapäivää ja palkallisen sairasloman leikkaamista huomattavasti suurempi ongelma on se että joku (ilmeisesti helvetin moni suomalainen) ylipäätään joutuu suunnittelemaan taloutensa näiden eikä normaalin palkan varaan.

Jos tilanne on oikeasti näin huono niin eikö ay-liikkeen olisi aika ryhdistäytyä ja hoitaa jäsenilleen sellaiset minimipalkat joilla tulee toimeen ilman että on pakko ottaa sunnuntaivuoroja vasten tahtoaan?

Käyttäjän ToniSaari kuva
Toni Saari

Ei tietenkään, palkankorotukset vaatisivat yksityisen sektorin piristymistä, jotta saataisiin verotuloja. Se taas vaatisi liiallisen sääntelyn purkamista ja ... *melodramaattinen hengenveto* ...Kapitalismia!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Taru ja Sinikin tätä suosittelee. Oikein tasa-arvon esitaistelijat. Jos jollain miesvaltaisella alalla olisi yhtä räikeät edut, kuten julkisella. Ja naiset maksaisivat. Voi sitä huutoa ja paidan repimistä. Feministit ja profemininstit huutaisivat itsensä hengiltä, koska välillä eivät vetäisi henkeä.

Käyttäjän ToniSaari kuva
Toni Saari

"Feminismin" lipuminen yhä syvemmälle läpinäkyvään piilo-sovinismiin on jatkuva schadenfreuden lähde.

Aiheesta tarkemmin, eikös Vasemmistoliitossa ole huomattu että IMF ja luottoluokittajat varoittavat Suomen hallitusta siitä että jos ei leikata luottoluokitus puotaa, jolloin on valtionvelan korot nousevat ja leikkaustarve lisääntyy.

Tervetuloa sille kansainväliselle ja avoimelle teatterille jolle teidän sektorilta on aina haluttu päästä, joten turpa kiinni ja säästämään.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Uskomatonta sovinistista ja valkoisen heteromiehen (et kai vielä syö eläimiä) patriarkaalista soopaa, naiset eivät ole sinun omistuksessasi. Naiset eivät todellakaan kaipaa sinun alistavaa puolustamistasi. Suomalainen nainen on täysin kykenevä puolustamaan itse itseään.
Häpeä sovinistisika.

Toimituksen poiminnat